Active Youth Lab


Predposledný augustový týždeň (18.-24.8.) sa u nás v centre niesol v duchu zahraničnej mládežníckej výmeny. A nie len tak hocakej.

Práve názov Active Youth Lab symbolizoval, o čo v tejto výmene išlo. Skúmali sme, aké je uplatňovanie teoretickejších poznatkov v praxi a priamo v komunite 25 mladých ľudí zo Španielska, Rumunska a Slovenska. Čo sme sa počas tohto akčného týždňa v rámci „spíkovania in English“ a skvelých národných večerov (bonusových ochutnávok jedla), mohli naučiť a zažiť? Program bol veľmi rôznorodý- od teambuildingových, kreatívnych, tanečných aktivít v priestoroch KcA až po túry/výlety na Inovci, dobrodružstvá lezenia, prekonávania vlastného strachu a výšok v trenčianskej Tarzánií. Rumunská skupina skautiek nás učila praktické zákony prežitia a zručnosti, ktoré môže v prírode využiť nejeden účastník. Navzájom sme si vymieňali kultúrne poznatky a zvyklosti- aj preto sme do programu zaradili návštevu nášho hradu a typické sokoliarstvo.

Čo bolo ale skutočne dôležité a všadeprítomné bolo poznávanie rôznorodosti účastníkov a rozmanitosť riešenia problémov v dobrovoľníckej sfére. Pretože všetci chceme pomáhať a pretvárať naše okolie na lepšie, odhliadnuc od národnosti.

Toto všetko, dobrý pocit a ešte viac sme zažili vďaka podpore programu Erasmus+ a nás KcA. Tak smelo do vytvárania prospešných projektov, aj vďaka hnacej sile a motivácií dobrovoľníkov!

Active Youth Lab



  • Connector.

    Kedy

    August 2014

  • Connector.

    Účastníci

    25 mladých ľudí zo Španielska, Rumunska a Slovenska.

  • Connector.

    Podporili

    Erasmus +